Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rebellernas vänsteruppror i S: ”En kärlekshandling”

VÄNSTERFALANG. Daniel Suhonen, Gabriella Bauer och Markus Kallifatides sitter i styrelsen för nya S-föreningen Reformisterna.Foto: Anna-Karin Nilsson
INITIATIVTAGARE. Sara Karlsson, riksdagsledamoten som våren 2018 hoppade av i protest mot Socialdemokraternas nya migrationspolitik.Foto: LISA MATTISSON

De utmanar Stefan Löfven – och kallar det ”en kärlekshandling till det parti vi brinner för”.

Grundarna av den nya S-föreningen Reformisterna har hämtat inspiration från Bernie Sanders framfart i USA, och målet är att stoppa Socialdemokraternas högersväng.

I rörelsen finns riksdagsledamöter, kommunpolitiker och tidigare statsråd, enligt initiativtagaren Daniel Suhonen.

– Jag tror att många kommer bli entusiastiska, säger Sara Karlsson, som i våras lämnade riksdagen i protest mot Socialdemokraternas migrationspolitik.

Expressen Premium

Läs Expressen Premium gratis hela sommaren

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 31 juli. Premium är en tillsvidareprenumeration, efter den 31 juli betalar du 69 kr/mån. Du kan säga upp när du vill och har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium - läs gratis hela sommaren” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Här är paren som har högst inkomster – sök där du bor

STOR LISTA: SEB-chefen med fru i topp

Janelica: Jag blev sjuk av mina bröstimplantat

Tusentals slår larm om ”breast implant illness” • Klinikernas ansvar • Experternas teorier

17 jobb som ger hög lön – och har kort utbildning

Karriärcoachens tips: ”Verkligen en bra ingång till något nytt”