Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

I de rikas skola lär sig flickorna tre språk

Fröken Dorokshan är 32 år och undervisar eleverna i Oxfordengelska. Hon har själv en universitetsexamen från Pakistan. För henne handlar flickors rätt att få gå i skola om människors rätt att få gå i skolan.Foto: MAGDA GAD

KABUL. På en privatskola i Kabul pratar flickor flytande engelska. De studerar ämnen som fysik, kemi, biologi, matematik, historia, geografi och datorkunskap.

13-åriga Muskan Zawani anser att flickorna behöver få utbildning för att kunna förbättra samhället och landets ekonomi. 

Hennes dröm är att bli läkare och ge vård åt folket.

– Jag vill försäkra dem om att de kan vara kvar här och inte behöver åka till andra länder.

Rektorn säger att flickor har lika rätt till utbildning som pojkar – och att det är dags att islamiskt lärda berättar vad som faktiskt står i koranen. 

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.