Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Dianas sista dygn – timme för timme

2003 dömdes två fotografer för att de tagit bilder på den skadade Diana i bilvraket samt den fotograf som tog bilder på henne och Fayed utanför hotell Ritz.Foto: AP

Morgonen den 31 augusti 1997 vaknade världen till den tragiska nyheten att prinsessan Diana omkommit i en bilolycka i Paris. 

Diana och hennes pojkvän Dodi Fayed, förföljdes av nio franska paparazzi-fotografer när deras Mercedes-Benz körde in i Pont de L'Alma-tunneln och kraschade in i en pelare.

Klockan två på morgonen fördes den svårt skadade prinsessan i ambulans till sjukhuset Hôpital de la Pitié. Men hennes liv gick inte att rädda. 

Expressen premium

Bara i helgen: Premium gratis – ända till påsk

Premium är en digital tillsvidare prenumeration. Läs utan kostnad i tre månader, därefter betalar du 69 kr/mån. Säg upp när du vill. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta Premium - gratis till påsk” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.