Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären Carl-Eric upphörde att existera

KONSTSAMLARE. Carl-Eric Björkegren hade en av Sveriges främsta konstsamlingar. Samlingen var ett av hans främsta intressen - och en av hans viktigare investeringar. Här står Björkegren framför ett av sina många förvärv, Bror Hjorts "Kafferepet". Biilden är tagen i maj 1989 - fem år innan han försvann.. Foto: ANNA WIDOFF
Foto: ANNA WIDOFF/DN

Carl-Eric Björkegren var ekonomen från Eslöv som arbetade för industriföretaget Sandvik i nästan 30 år. För hans två yngsta barn var han pappan som tog tid när de sprang i kapp på gräset vid villan i Sandviken.

I stället för att gå i pension blev Carl-Eric Björkegren en klippare och mångmiljardär på aktier, fastigheter och konst - och en av Sveriges rikaste.

Sedan försvann han spårlöst.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Så här gick det sedan – för alla ”Idol”-vinnarna

Ingen garanti för karriär • Svåra sjukdomar • Framgångarna

QAnons teori om valet i USA sprids världen över

”Ibland måste man vandra genom mörkret för att se ljuset”

Experterna: Då kan vi leva normala liv igen

Så länge kommer restriktionerna vara kvar