Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären Carl-Eric upphörde att existera

KONSTSAMLARE. Carl-Eric Björkegren hade en av Sveriges främsta konstsamlingar. Samlingen var ett av hans främsta intressen - och en av hans viktigare investeringar. Här står Björkegren framför ett av sina många förvärv, Bror Hjorts "Kafferepet". Biilden är tagen i maj 1989 - fem år innan han försvann.. Foto: ANNA WIDOFFFoto: ANNA WIDOFF/DN

Carl-Eric Björkegren var ekonomen från Eslöv som arbetade för industriföretaget Sandvik i nästan 30 år. För hans två yngsta barn var han pappan som tog tid när de sprang i kapp på gräset vid villan i Sandviken.

I stället för att gå i pension blev Carl-Eric Björkegren en klippare och mångmiljardär på aktier, fastigheter och konst - och en av Sveriges rikaste.

Sedan försvann han spårlöst.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 69kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Det sa Anders Tegnell – och så blev verkligheten

Felen • Självkritiken • Teorin om regeringen: Tappat förtroendet

Kriminella gängens hemliga kodspråk – för att lura polisen

Läs direkt ur polisens utredningar • Åklagaren: ”Då är det svårare att knäcka koden”

Experterna spår 2021: Så ser corona i Sverige ut då

Professorn: ”Tror att Sverige gjorde ett misstag i juli”