Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären Carl-Eric upphörde att existera

KONSTSAMLARE. Carl-Eric Björkegren hade en av Sveriges främsta konstsamlingar. Samlingen var ett av hans främsta intressen - och en av hans viktigare investeringar. Här står Björkegren framför ett av sina många förvärv, Bror Hjorts "Kafferepet". Biilden är tagen i maj 1989 - fem år innan han försvann.. Foto: ANNA WIDOFFFoto: ANNA WIDOFF/DN

Carl-Eric Björkegren var ekonomen från Eslöv som arbetade för industriföretaget Sandvik i nästan 30 år. För hans två yngsta barn var han pappan som tog tid när de sprang i kapp på gräset vid villan i Sandviken.

I stället för att gå i pension blev Carl-Eric Björkegren en klippare och mångmiljardär på aktier, fastigheter och konst - och en av Sveriges rikaste.

Sedan försvann han spårlöst.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Grannarna har bråkat i 15 år: ”Är rädd för att gå ut ensam”

Grannfejden tar aldrig slut • Polisen maktlös • ”Otäckt och obehagligt”

Emma, 26, gick in på Seven eleven – försvann spårlöst

Mystiske mannen • Meddelandet på datorn • Senaste spåret

Lågprisskinkan bäst av alla: ”Oj, vilken smaksensation!”

TEST AV 14 JULSKINKOR: Vinnarna och förlorarna • ”Ett bottennapp”