Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären Carl-Eric upphörde att existera

KONSTSAMLARE. Carl-Eric Björkegren hade en av Sveriges främsta konstsamlingar. Samlingen var ett av hans främsta intressen - och en av hans viktigare investeringar. Här står Björkegren framför ett av sina många förvärv, Bror Hjorts "Kafferepet". Biilden är tagen i maj 1989 - fem år innan han försvann.. Foto: ANNA WIDOFFFoto: ANNA WIDOFF/DN

Carl-Eric Björkegren var ekonomen från Eslöv som arbetade för industriföretaget Sandvik i nästan 30 år. För hans två yngsta barn var han pappan som tog tid när de sprang i kapp på gräset vid villan i Sandviken.

I stället för att gå i pension blev Carl-Eric Björkegren en klippare och mångmiljardär på aktier, fastigheter och konst - och en av Sveriges rikaste.

Sedan försvann han spårlöst.

Expressen Premium

Halloweenerbjudande: Läs Premium fritt året ut

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 31 december 2020. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “JA – GRATIS ÅRET UT” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Lööf försköt Vänstern – men Sjöstedt vann

En konstig partiledare lämnar scenen

Experterna: Så ska du agera när börsen faller

Andra coronavågen här • Aktier med köpläge • Undvik detta

Experterna svarar: Vilken snussort är mest skadlig?

Portionssnus • Lössnus • Tobaksfritt