Mikko var med och räddade pojkarna ur grottan: ”Kaos”

Förhållandena inne i grottan var hemska. Mikko och hans kolleger dök i ett svart lerhål och minsta snedsteg kunde innebära slutet.
Foto: Mikko Paasi

Premium: Nya monsunregn är på ingång, och nu är det bråttom. 

Vid grottan Tham Luang i Thailand arbetar det enorma räddningsteamet för att rädda livet på de tolv pojkar och deras tränare som suttit instängda i mörkret i flera veckor. 

Vattennivåerna i grottan stiger, och finska dykaren Mikko Paasi, 47, gör sig redo för sin mest utmanande uppgift någonsin.

– Att leva med scenariot att någon kommer dö, som var det mest sannolika, var tufft. Men att leva med att inte göra något hade varit ännu tuffare. 

Här berättar dykaren om den sensationella räddningsinsatsen som följdes av miljoner människor världen över.   

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Ukraina: Putins drag var en ”gåva” för oss

Premium: Mobiliseringen gav ryska protester, enligt underrättelsechef

Falsk undersköterska bluffade till sig jobb

Premium: Förfalskade betyg • ”Lättlurade” • Åtalas efter granskningen

Robyn lyxrenoverade sin våning – vägrar att betala

Premium: Miljonkravet har hamnat hos Kronofogden