Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mia” blev sexuellt ofredad av sin läkare efter våldtäkt

Mellan den 1 januari och den 24 augusti i år har 20 läkare blivit av med sin legitimation, visar Expressens genomgång.Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

En skrev ut potentiellt dödliga doser morfin, en annan dömdes för barnpornografibrott och en tredje ordinerade psykiatrisk tvångsvård helt utan grund.

Expressen har granskat samtliga ärenden där läkare blivit av med sina legitimationer från 2019 och fram till slutet på augusti i år. 

Nu kan vi berätta om vad som hände i 20 av fallen, som sträcker sig från Västernorrland och hela vägen ner till Skåne. 

– Jag såg de andra tjejerna i rätten tänkte: Gud, han är riktigt sjuk i huvudet, säger ”Mia” vars läkare sexofredade henne i ett mottagningsrum på ett stort sjukhus. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skandalväninnan som Mary vägrar släppa: ”Så tajta”

Tuffa tiden för kronprinsessans bästis • Slogs i Robinson • Nakenfotografering

Polisen fruktar väpnade narkotikakonflikter i city

Larm om knarknätverk med unga afghaner, syrier och somalier i Göteborg

Tegnell: Därför skiljer Sverige ut sig

Det är troliga förklaringen