Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmet: Sjukskrivningar & ätstörningar på elitskolan

Valeria Badina beskriver sig själv som ”ett svart får” på skolan.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Eleverna vid Enskilda gymnasiet sliter hårt för att få de superbetyg som krävs för att komma in på Handelshögskolan eller andra prestigeuniversitet.  

Men kraven på en av Stockholms mest kända elitskolor gör att många mår dåligt. 

Lärare vittnar om att det är vanligt med skolrelaterad stress och ätstörningar. En del elever mår så dåligt att de blir sjukskrivna, visar en granskning från Skolinspektionen. 

– Jag sov bara fyra timmar, var uppe till midnatt och försökte göra klart uppgifter, säger Valeria Badina, 18, om den första tiden på skolan. 

Samtidigt hyllar äldre före detta EG-elever sin gamla skola, som de tycker har förberett dem väl inför toppositioner i samhället. 

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Fyra experter: Så ska du tänka med din bostadsaffär

Ekonomen: Närmaste månaderna avgörande

De unga som har dött av coronaviruset i världen

Fotbollsspelare, student och sjuksköterska • Alla under 30

Experterna: Åtgärderna fortsätter i månader

Så länge kan detta pågå • ”Påsklovet är viktigt”