Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krimspecial: För dig med Premium

Expressens Lisah Silfwer tar med dig in i brottslighetens värld, bakom rubrikerna, efter domarna.

När hon känner röklukten vet hon att expojkvännen finns i närheten. Vad hon inte vet är att han håller en kniv i handen.

När andra äter julmiddag med släkten kämpar kvinnan i 30-årsåldern för att få behålla sitt öga – och för att få finnas kvar för sina barn.

Missa inte Krimspecial med Lisah Silfwer – första delen publiceras nu på fredag den 25 december.

Var tredje vecka dödas en kvinna av sin man enligt Brottsförebyggande rådet. Kvinnan överlever, men de fasansfulla minnena av den där julkvällen för ett år sen lever kvar och blir verkliga på nytt varje gång hennes öga måste undersökas.

Hennes berättelse är den första delen i en ny säsong av Krimspecial, för dig med Expressen Premium. I en serie tv-reportage skildrar jag människorna bakom brotten - både offer och förövare - och försöker förstå vad det var som hände.

Jag söker också förklaringar till det allt mer brutala gängvåldet. Varför ska en tolvårig flicka behöva dö i gängledarnas jakt på makt och lyxliv? En fråga jag har burit med mig sen jag i september såg Adrianas kista sänkas ner i hennes grav.

Följ med mig in i brottslighetens värld, bakom rubrikerna, efter domarna. Den första delen, Ett öga för ingenting, publiceras nu på fredag den 25/12. Den 1/1 publiceras dokumentären I gängens våld.