Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De vill totalförbjuda aborter – även vid våldtäkt och incest

”Jag har full förståelse för att det finns mycket hemska saker som händer kvinnor. Men jag tänker inte att det är rätt att döda ändå”, säger 36-åriga Yarett Beltran.Foto: ALEX LJUNGDAHL
BANNLYSTA. Mats Selander säger att MRO inte direkt har några relationer med de andra organisationerna för abortmotstånd i Sverige: ”Man känner väl att vår metod är något man inte vill förknippas med”, säger han.Foto: ALEX LJUNGDAHL
VÄRLDEN. ”Jag tycker att diskussionen i Europa och i USA tvingar svenskar ut ur sin ankdammsmentalitet. Att vi förstår att vi är ett väldigt litet land i en mycket större värld, och alla tycker inte som vi i Sverige”, säger Mats Selander som ser Polen som ett föregångsland i abortfrågan.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Sjuksköterskan Johanna Byman vill förbjuda abort i Sverige och bemannar en jourlinje dit gravida kvinnor som överväger abort uppmanas ringa. 

Mats Selander jämför den svenska synen på foster med nazitysklands syn på judar – och visar bilder på döda foster för att vända opinionen.

Benedicta Lindberg från Katolska kyrkan, som anser att abort är ”ett allvarligt moraliskt ont”, behöll sitt barn i magen trots att hon visste att det inte skulle överleva.

Expressen har mött det svenska abortmotståndet – som är allt annat än ”lagom”.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Så sprids rasismen i rika området: ”Kallas parasit”

Högt tonläge efter nya hyreshus på Limhamn • Felicia: De spottade mot mig och min ettåriga dotter

Experterna: Så upptäcker du din hypotyreos tidigt

”Symptomen kommer oftast väldigt smygande”

”Har tänkt många gånger att det kommer gå snett”

Fredriks pappa Lars om kampen för att hjälpa sonen