Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hatet och våldsvurmen i de slutna IS-grupperna

Expressen har avslöjat att den svenske jihadisten Lars Ståhl, 47, är en drivande kraft bakom flera slutna IS-grupper på Facebook.

Premium: De slutna IS-grupperna på nätet är centrala för att finansiera terrorgruppens fortsatta verksamhet och hålla drömmen om kalifatet levande, enligt experter på terrorism.

Expressen har under flera månader - med påhittad identitet som IS-sympatisör - följt hatet mot demokratin och våldshyllningarna i de svenska IS-nätverken.

– Kalifatet är splittrat nu men de tror att tanken om kalifatet kan återuppstå, säger Michael Krona, medieforskare som under sex år har studerat IS på nätet.

Expressen Premium

Välkommen till Premium! 50% rabatt första månaden

Testa Expressen Premium och få tillgång till alla artiklar för bara 39 kr den första månaden. Därefter betalar du ord. pris 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Turbometod mot bukfett: Tappa 6 kilo på 28 dagar

Premium: Kickstart för nybörjare • Svarta listan: Maten du ska undvika

Lider med Norge: ”Jag hoppas de kryar på sig”

Premium: Jonna Sundling chattade med läsarna ✓ Berättar om skadan ✓ Covidkaoset ✓ Rumskompisen

Allsvenska klubbar på jakt efter Linnér

Premium: Utländskt intresse för Hammarbystjärnan • AIK:s anfallsjakt • Bosses hemliga möte