Hatet och våldsvurmen i de slutna IS-grupperna

Expressen har avslöjat att den svenske jihadisten Lars Ståhl, 47, är en drivande kraft bakom flera slutna IS-grupper på Facebook.

Premium: De slutna IS-grupperna på nätet är centrala för att finansiera terrorgruppens fortsatta verksamhet och hålla drömmen om kalifatet levande, enligt experter på terrorism.

Expressen har under flera månader - med påhittad identitet som IS-sympatisör - följt hatet mot demokratin och våldshyllningarna i de svenska IS-nätverken.

– Kalifatet är splittrat nu men de tror att tanken om kalifatet kan återuppstå, säger Michael Krona, medieforskare som under sex år har studerat IS på nätet.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Så mycket behöver du spara till barnets bostad

Premium: Bostadspriserna 2041 • Få barnsparandet att växa

Lyxvarorna som togs i polisens partyrazzia

Premium: Beslagtogs från kriminella • Märkesjackor • Porsche värd 600 000 • Klocka • Kontanter

Tvivlen efter dubbelmordet – 15 år efter dramat i Skåne

Premium: Irene och Sölve hittades styckmördade • Mördaren lämnade olika berättelser