Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hatet och våldsvurmen i de slutna IS-grupperna

Expressen har avslöjat att den svenske jihadisten Lars Ståhl, 47, är en drivande kraft bakom flera slutna IS-grupper på Facebook.

De slutna IS-grupperna på nätet är centrala för att finansiera terrorgruppens fortsatta verksamhet och hålla drömmen om kalifatet levande, enligt experter på terrorism.

Expressen har under flera månader - med påhittad identitet som IS-sympatisör - följt hatet mot demokratin och våldshyllningarna i de svenska IS-nätverken.

– Kalifatet är splittrat nu men de tror att tanken om kalifatet kan återuppstå, säger Michael Krona, medieforskare som under sex år har studerat IS på nätet.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.