Hatet och våldsvurmen i de slutna IS-grupperna

Expressen har avslöjat att den svenske jihadisten Lars Ståhl, 47, är en drivande kraft bakom flera slutna IS-grupper på Facebook.

Premium: De slutna IS-grupperna på nätet är centrala för att finansiera terrorgruppens fortsatta verksamhet och hålla drömmen om kalifatet levande, enligt experter på terrorism.

Expressen har under flera månader - med påhittad identitet som IS-sympatisör - följt hatet mot demokratin och våldshyllningarna i de svenska IS-nätverken.

– Kalifatet är splittrat nu men de tror att tanken om kalifatet kan återuppstå, säger Michael Krona, medieforskare som under sex år har studerat IS på nätet.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Läkaren: Så blir du enklast av med dina åderbråck

Premium: Nya skonsamma behandlingarna • ”Mycket utveckling har skett”

Här är var tredje boende med i frikyrkan: ”Unikt för Sverige”

Premium: Kristendomen i skärgården: ”Har 50–70 ungdomar på gudstjänsterna”

Oscar Gyllhag, 34, styrde pedofilring

Premium: Döms till 10,5 års fängelse • Avslöjad av polisens hemliga agent