Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han är 14 år och dömd till döden av gäng: ”Tog bort en av deras killar”

CHICAGO, USA. I Chicago skjuts tio gånger fler människor till döds än i hela Sverige. De flesta mördas i de södra, svarta kvarteren – där de kriminella gängen härjar.

Expressen har tillbringat drygt en vecka hos gängmedlemmarna som lever med döden runt gathörnet. Vissa av dem, som pojken Lepharis Moore, är bara 14 år. Men redan ett jagat villebråd. I gängen finns också allt fler kvinnor:

– I samma sekund jag öppnar ögonen så inser jag att jag fortfarande lever. Sen försöker jag klara av dagen, säger Little Black, 37, som inte har tjänat en hederlig dollar sedan hon var 16 år.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 1 maj 2021 är det Expressens koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.