Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-spionen: Därför kör jag aldrig mot gult

Amaryllis Fox var CIA-agenten som förhandlade med terrorister och satte stopp för terrordåd.Foto: SASHA ARUTYUNOVA / New York Times

Hon levde i skuggorna.

Hennes familj och vänner trodde att hon var en framgångsrik konsthandlare – men i själva verket var hon en hemlig agent som förhandlat öga mot öga med världens farligaste terrorister och förhindrat massförstörelsevapen från att hamna i fel händer.

Den före detta CIA-agenten Amaryllis Fox, 38, liv låter som en Hollywoodfilm men är verklighet.

Trots att hon nu lämnat den karriären bakom sig så lever vissa gamla spionvanor kvar – som att hon alltid stannar om trafikljuset slagit om till gult.

– Det är något som kommer finnas i mitt undermedvetna länge, säger hon.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.