Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är lättare att vara moralisk om du har pengar”

”Det är allmänt och alltid en stor sjuknärvaro på jobbet och att inte chansa som Löfven säger, det gör vi hela tiden på nåt sätt. För att vi måste” säger sjuksköterskan Maja.Foto: LISA MATTISSON

”Ung, gammal, rik eller fattig spelar ingen roll” – ”ingen av oss får chansa”, sade statsministern i sitt tal till nationen.

Men är det möjligt?

Fyra kvinnor som alla har osäkra anställningsformer, som saknar en årslön på banken och som behöver betala hyran så de och deras barn har tak över huvudet även nästa månad. Som överväger att gå till jobbet under brinnande coronakris oavsett en liten förkylning.

Vi träffas på utekafé, pratar i telefon och tar promenad med onaturligt avstånd mellan oss. Det är alla välinformerade kvinnor som tar ansvar för sin omgivning. Men det handlar om prioriteringar och – att överleva.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Studie: Personlighetsdragen som kan skapa social ångest

Forskarnas nya upptäckt: ”Kan finnas ett behov att skräddarsy terapin”

Hemliga kärleksparen i Robinson: ”Hettar till”

Julia avslöjar relationerna • ”Gick ut i skogen och låg”

Hur mycket mer får jag om jag stannar två år till?

Kristina Kamp svarar på läsarnas frågor om pension