Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

De betalar 3 500 kronor för psykedelisk tripp i källare

Två kvinnor ligger på madrasser på golvet i en källare. De är höga på ayahuasca – en hallucinogen, narkotikaklassad brygd som har letat sig från Amazonas djungel till det svenska folkhemmet.

”Källar-schamaner” säljer trippar för några tusenlappar till en väletablerad medelklass och vissa menar att den kladdiga drycken är livsförändrande. Andra anser att det är en farlig trend.

Följ med Expressen in på en ayahuasca-ceremoni i en Stockholmsförort.

– Det här är inget man gör för att kunna skryta om sin senaste tripp på en middag, säger ”Linn”, 41, som har deltagit i ett tiotal ceremonier.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.