Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eriks båtmotor har blivit stulen tre gånger: ”Ynkligt”

Erik Lindmark, 45, har fått båtmotorn stulen tre gånger. I ett fall dömdes två män för grovt häleri – trots det slapp de både fängelse och böter. Foto: Privat

Trots flera lås, kättingar, GPS-larm och DNA-märkning har Erik Lindmark, 45, fått båtmotorn stulen tre gånger under de två senaste somrarna. 

Den andra stölden fick ett rättsligt efterspel: två män från Rumänien dömdes för grovt häleri sedan de ertappats med fem stulna båtmotorer och annan utrustning till ett värde av cirka 350 000 kronor. 

Men de slapp både fängelse och böter. 

– När man äntligen tar några som i alla fall är en del av stöldkedjan så gör vi ingenting. Vi släpper vi bara ut dem, säger Erik Lindmark. 

Den motor som blev stulen senast ser han fortfarande via sin GPS – den befinner sig i Sibirien just nu.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 69kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Blesa, 39, misstänkt mördad på hotell i Stockholm

”Oroliga att det ska ha något att göra med hans engagemang”

Släktingen: ”Ingen skulle få ta honom ifrån henne”

Misstänkta kvinnan förlorade sitt första barn

”En stor omställning – vi var ihop i tio år”

BAKOM KULISSERNA på världscupen i Ruka