Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anmälningar om hot och våld i skolan ökar

”Övertramp, regelbrott och våld som utförs i skolan ska givetvis anmälas”, säger Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet. Foto: Pressbild Lärarförbundet / Lärarförbundet

Anmälningarna till Arbetsmiljöverket om hot och våld i skolan fortsätter att öka. 

En rapport från Skolverket visar att var fjärde lärare utsatts under det senaste läsåret. 

Men långt ifrån alla händelser polisanmäls. 

– Många rektorer i dag vill inte polisanmäla saker som uppenbarligen är brottsliga, för man tänker att det kan ge ett dåligt rykte till skolan, säger Svante Tideman på Lärarnas Riksförbund. 

– Det ska vara nolltolerans och ytterst är det arbetsgivarens ansvar att säkerställa att det inte förekommer, säger Johanna Jaara Åstrand på Lärarförbundet. 

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.