Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mästarnas mästare” har blivit rena vårdcentralen

Linnea Torstensson och Tomas Eriksson utmattade efter Sisyfos-grenen.
Andre Myhrer förväntas ta gruppsegern, enligt Anders Björkman.

Sjukdomar och skador.

”Mästarnas mästare” har blivit rena vårdcentralen.

Nu var skidskytten Lindström täppt i näsan.

Micke Leijnegard står och småfryser. Det blåser och det regnar och jag gissar att man tvingats ställa in vissa grenar. För lite tävling, för mycket utfyllnad. Studiebesök på skånsk bondgård hör inte hemma i ”Mästarnas mästare”.

Och så alla dessa skador som urholkat truppen. Två föll bort i förväg, underkända av läkare. I grupp 1 var det först en lårskada och sedan en handskada som blev gips och hemresa.

Grupp 2 gjorde entré och det gav tävlingen ett lyft. Men hur länge varade det?

”Tjock i näsan, trött i kroppen” meddelade skidskytten Fredrik Lindström bakom stängd dörr och så var de bara fyra. Ännu enklare för vältränade slalomesset André Myhrer att dominera. 

Sisyfos är en klassiker. Rulla tung boll uppför, nedför och uppför en brant backe är jobbigt. En regnskur på gräset gjorde det inte lättare.

André Myhrer var överlägsen. Den ende som hade kunnat utmana var skidskytten Lindström, men han var ”tjock i näsan”. 

Sedan var det matematisk fruktstund i majsfältets labyrint. Räkna frukter och placera in siffrorna i ett räkneexempel. André Myhrer var lugn, metodisk och levererade rätta svaret först.

Snuvige Lindström överlevde på poäng han plockade förra veckan. Handbollsstjärnan Linnea Torstenson har fysisk styrka, men saknar sifferminne och då är det inte lätt att räkna plommon.

Världsmästaren i fyrspann, Tomas Eriksson, och simmardrottningen Therese Alshammar, möttes i Nattduellen. Stora nävar mot startsnabbhet. Eriksson får leka med Pernilla Wiberg i fåniga Mästarkvalet.

Therese Alshammar är kvar en vecka till. Hon har utstrålning och är smårolig och hennes lektion som simlärare för de andra, den var lagom lång och underhållande utfyllnad.

Vad de andra än hittar på, så känns André Myhrer redan som gruppvinnare. Kanske även slutvinnare?

Om han inte blir sjuk eller skadad…