Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så kan bluffmakare luras när du köper bil via Blocket

Många bilar som säljs via annonssajter har ägts av den senaste ägaren under väldigt kort tid visar biltidningen Teknikens Världs undersökning.
Foto: Colourbox

Allt fler jagar en billig begagnad bil och vill hitta ett fynd bland tusentalet bilar som säljs av privatpersoner varje dag.

Men när biltidningen Teknikens Världs reporter Mikael Stjerna undersöker vad som finns bakom annonserna visar det sig att flera bilar ägts av säljaren under en kort tid.

– Jag är förvånad över volymen ”korta” ägare. Var femte säljare har knappt hunnit köpa bilen innan den läggs ut på annons igen. Hälften har ägt den några månader innan den säljs, berättar Mikael Stjerna.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Trumps ensamma tid – Melania isolerar sig

”Patetisk syn” • Lever helt olika liv

De klädde sig bäst på ”Guldbaggen” 2021

Höga slitsar, för säkra kort och två riktiga fullträffar

Bidens stökiga bakgrund – tragedier och skandaler

Joe Bidens stökiga bakgrund • Dödskraschen • Sönernas öde