Beskär dina träd och buskar – experten hjälper dig lyckas

Allt om Trädgårds expert Susanna Rosén hjälper dig lyckas med beskärningen.
Foto: Peter Knutsson
JAS-beskärning är därför bra när man inte vill ha samma kraftiga återväxt och om man vill dämpa mängden unga skott, så kallade vattenskott, hos gamla äppelträd.
Foto: Istock

Premium: Nu är det dags att trimma trädgården! Tidig höst är en utmärkt tid att beskära flertalet träd, buskar och häckar. 

Om man beskär under den så kallade JAS-perioden eller under vårvintern har inte bara att göra med vilken växt det är, utan också på vad man vill uppnå med beskärningen.

Här berättar trädgårdsexperten Susanna Rosén om hur JAS-beskärning fungerar, vilka träd och buskar som enbart kan beskäras nu – och ger dig tipsen för att lyckas.

– Tänk alltid efter före en radikal beskärning. En tuff beskärning går inte att ångra.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Alla kunder kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se i din prenumeration.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.