Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sandra, 56: ”Kickstart har varit en riktig life changer”

Sandra Åberg beskiver de fem veckorna med Kickstart som en ”life changer.”
Foto: Privat

Sandra Åbergs mål med Kickstart var en tajtare kropp, mer ork och ett naturligare förhållande till nyttig mat.

Efter fem veckor hade hon uppnått samtliga tre mål – och mer därtill.

Trots att hennes fokus inte varit siffrorna på vågen gick hon ner fem kilo och minskade måtten runt stuss, mage och överarmar med ca 4-6 centimeter.

– För första gången i mitt liv lyckades jag med en diet och det har inte ens känts som en diet. All mat har varit väldigt god och recepten är enkla att följa. Det här har varit en riktig ”life changer”, säger hon.

Få en bättre Premium-upplevelse – ladda ner Expressens app  

Sandra Åberg, 56, hade tappat träningsrutinen. Dygnets timmar räckte inte till. De senaste två åren har det varit sena kvällar, helg som vardag, och under dessa kvällar stoppade hon i sig en hel del onyttigheter för att hålla sig vaken samtidigt som träningen uteblev. Sockersuget växte och det gjorde även magen och kroppen i övrigt.

– Jag levde lite på mackor och godis och det var såklart inte bra. När jag blev hungrig stoppade jag i mig det som låg närmast. Det blev ofta choklad eller rostade mackor eftersom det var lättast att ta med sig och fanns ibland även på kontoret.

Enkla och goda recept

När hon fick syn på artikeln om Kickstart såg Sandra sin chans till en nystart. Hon har tidigare aldrig lyckats med dieter trots många försök och var orolig att hon inte skulle klara av kostschemat. 

– Men rent matmässigt har det inte varit någon uppoffring. Jag är förvånad över att det gått så bra. All mat har varit väldigt god och recepten är enkla att följa. Det är visserligen väldigt många ingredienser men jag har gjort flera portioner samtidigt och ätit samma sak ett par, tre gånger i veckan för att spara tid.

Hon fotsätter:

– Jag har äntligen även lärt mig vad ett hälsosamt mellanmål kan vara. Det har jag funderat mycket på tidigare.

Sandra Åberg innan Kickstart Sommar.
Foto: Privat
Foto: Privat

Att ta bort allt onödigt socker var dock riktigt tufft i början men Sandra hittade ett knep.

– När suget blev som starkast åt jag i stället några dadlar eller torkade aprikoser, bara för att få det där söta. I och med det är så sött så behövs det inte mycket för att känna sig nöjd. Det har funkat jättebra för mig, säger hon.

Och fortsätter:

– Jag tänker nu på ett helt annat sätt, både när jag handlar och även innan jag stoppar något i munnen. Är jag hungrig, bara sugen eller kanske törstig?

Sandra har insett att det är så mycket som lätt kan slinka ner som inte behöver göra det och hon har helt slutat att småäta. 

– Jag mår så otroligt mycket bättre utan godis och mackor, dessutom syns det i ansiktet att jag har en annan diet. Jag har tidigare varit helt omedveten om vilken enorm skillnad maten gör för huden. Det vi stoppar i oss gör så stor skillnad både på kropp och hud när vi blir äldre, så var det inte när jag var yngre. Jag har fått uppfattningen att om tarmarna är överbelastade så syns det i ansiktet också. Att en ohälsosam diet syns både i ansiktet och på huden, det har man ju läst många gånger, men inte förrän nu har jag insett hur bra det stämmer. 

Efter fem veckor med Kickstart har Sandra gått ner fem kilo och blivit betydligt mycket starkare.
Foto: Privat
Foto: Privat
”Jag ser att jag krympt. Det syns på både armar och ben, ja på hela kroppen faktiskt”, säger hon
Foto: Privat
”Det är en jätteskön känsla”, säger hon.
Foto: Privat

Mer muskler och minus fem kilo på vågen

Sandra kom snabbt in i träningen igen och har under de fem veckor som gått kört ett gympass varje dag – ibland två.

– Jag känner att jag blivit rejält mycket starkare och det är en jätteskön känsla.

Hon kan i dag se en tydlig förändring när hon tittar på sig själv i spegeln. Ett av hennes mål vara att tajta till kroppen och det känner hon verkligen att hon gjort.

– Jag ser att jag krympt. Det syns på både armar och ben, ja på hela kroppen faktiskt.

Sandras fokus har inte varit siffrorna på vågen utan snarare att omvandla fett till muskler. Hon har dock gått ner fem kilo – i genomsnitt ett kilo i veckan och minskat måtten runt stuss, mage och överarmar med ca 4-6 centimeter.

Även mentalt känner hon en enorm skillnad. 

– Jag känner mig mycket lugnare, jag har mer ork och energi, jag sover bättre och har lättare att fokusera. I och med att jag inte småäter längre så mår magen mycket bättre också. Den får vila mellan måltider nu och har kommit i bättre balans.

Sandra fortsätter:

– Och när jag var ute och åt med min son härom veckan så frågade han ”mamma, har du gjort en ansiktslyftning?”, så dessa fem veckor har verkligen gjort skillnad för mig.

”Lyckats för första gången i mitt liv”

Sandra sammanfattar de fem veckorna som en riktig ”life changer”. 

– Det känns helt fantastiskt. För första gången i mitt liv har jag lyckats med en diet, och det har inte ens känts som en diet. Jag är så tacksam att jag hittade Kickstart och nu i höst när det blir Kickstart igen så kommer jag definitivt vara med. Jag känner att jag vill fortsätta leva så här. Att bara banta och träna för stunden förändrar bara saker för stunden. DU måste ändra ditt sätt att äta och träna regelbundet om du vill må bra efter 50.

Efter framgången med Kickstart ska Sandra Åberg belöna sig själv med en yogautbildning.
Foto: Privat

Sandra lovade sig själv att om hon lyckades med Kickstart så skulle hon belöna sig själv med en yogautbildning och det står hon fast vid. Hon har hållit på med yoga i över 20 år och extraknäckt som yogalärare, men aldrig gått någon utbildning till yogalärare.

– Det är något jag velat göra i flera år så det ska definitivt bli av. Det är verkligen dags nu.