Expressen Premium

Passa på! Läs Premium gratis hela hösten

Läs Expressen Premium utan kostnad fram till 30 november 2022. Alla kunder kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

En skottskadad vrålar: ”Klipp inte sönder min Versacetröja”

I ljuset av en mobiltelefon hittar Annika och hennes kollega ingångshålet till kulan. De lägger på ett tryckförband och en infart i en ådra och kör den unge mannen till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

För blåljuspersonalen i västra Stockholm tar våldet aldrig paus.

Fredrik fick ta hand om en annan nedblodad och svårt skottskadad man som flytt ned i en tunnelbanestation.

– När vi kom fram och tar fram saxen så vrålar han ”Ni klipper inte sönder min Versacetröja!”.

Läs hela artikeln här. 


Sveriges härligaste spa – från norr till söder

Få saker är så avkopplande som att åka på spa. Här är våra 12 bästa spahotell i Sverige, från Arctic Bath i norrbottniska Harads till Ystad Saltsjöbad i Skåne. Ren njutning för både kropp och knopp!

Läs hela artikeln här.  


Renoverades för 15 miljarder – sen stängdes Ringhals ner

Ringhals reaktorer 1 och 2 renoverades för 15 miljarder och hela kärnkraftverket gjorde vinster på flera hundra miljoner kronor varje år.

Trots det lades båda reaktorerna ner och bidrar nu till skenande elpriser i södra Sverige.

Statliga energibolaget Vattenfall gjorde bedömningen att ekonomin inte gick ihop.

Men enligt konsulten Anders Blennermark som på uppdrag av Vattenfall besiktade den nyrenoverade reaktorn Ringhals 1 hade den kunnat användas i ytterligare 20 år med låga investeringskostnader.

– Anläggningen var väldigt bra, säger han i dag.

Här är spelet bakom när Sverige tappade nästan en femtedel av sin kärnkraftskapacitet inom loppet av ett år.

Läs hela artikeln här. 


Så äter läkarna själva: Råden för ett friskare liv

Kan man äta sig friskare? Ja, säger forskningen. Och du behöver inte utesluta allt onyttigt som du kanske gillar för att bli mer hälsosam.

Det kan hjälpa att byta ut vissa livsmedel mot andra – och lägga till frukt, bär och grönsaker på tallriken. Vi frågade tre läkare vad de själva äter – för hälsans skull.

– Det är ett stort hälsomisstag att utesluta alla kolhydrater, säger Helena Nyblom, medicine doktor i invärtes medicin.

Läs hela artikeln här.  


Sök själv: Så röstade dina grannar i valet

De flesta är nyfikna på sina grannar.

Hur röstade de i valet? Vad tjänar man och hur lever man?

Här kan du söka på ditt postnummer och se statistik för din kommun.

Läs hela artikeln här. 


GUIDE: Hitta den bästa sladdlösa dammsugaren

Vem orkar dra fram dammsugaren för att ta några snabba drag i köket efter middagen, eller över gruset i hallen de där regniga höstdagarna?

Med en sladdlös dammsugare har du alltid lösningen nära till hands, utan att behöva brottas med munstycken, slangar och sladdhärvor.

Här går vi igenom 14 smidiga sladdlösa dammsugare i olika utföranden, från budget till lyx.

Läs hela artikeln här. 


Kalle och Brita visar bondgården: ”Det handlar om att våga göra fel”

När TV-programledarna Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström lämnade radhuset i förorten för en bondgård på landet fick tittarna följa med. Bakom kulisserna till den populära TV-serien om familjens gårdsliv rullar vardagen på med odling, djurskötsel och renovering. Nu är det skördetid och jordkällaren fylls med inläggningar som räcker hela året.

Läs hela artikeln här.  Proffstips och recept för hösten

Allt om Mat är en av alla magasin som nu är en del av Expressen Premium! Här har vi samlat våra bästa artiklar, proffstips, reportage och tester från matens värld. Som premium-prenumerant får du tillgång till alla artiklar på alltommat.se.

Till Allt om Mat.


Korsord, spel och pussel – varje dag

Varje dag publicerar Expressen Premium nya korsord som du kan lösa digitalt. Det är både stora klassiska korsord och små knepigheter som du kan träna hjärnan med i mobilen.


Magasin och e-tidning ingår

Du får fri tillgång till våra digitala versioner av magasinen Leva & Bo, Söndag, Extra, Allt om resor och Mitt kök – samt alla sportmagasin som kommer.

Du kan läsa dem direkt i din dator, eller så laddar du ned appen Expressen Tidning till din mobil eller surfplatta. Där behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord för Premium. Där kan du också läsa Expressen, GT och Kvällsposten som e-tidning – varje dag!