Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen Premium

Läs Premium gratis till midsommar

Få tillgång till hela Expressens digitala värld utan kostnad fram till 24 juni 2022. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Utvald livesport. T.ex. franska Ligue 1, matcher från hockeys försäsong och ridsport

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Fejden med greven river djupa sår i semesteridyllen

MÖRKÖ. En bitter och segdragen fejd utspelar sig på en idyllisk ö några mil söder om Stockholm.

På ena sidan står stugägare som ser sina livsdrömmar och investeringar hotade.

På den andra – markägaren, greve Fredric Bonde.

– Det är en mardröm att leva så här utan att veta hur det ska sluta, säger Anita Bereflod som varit på Mörkö sedan 1973.

Läs hela artikeln här. 


Guide: Apparna som kan rädda ditt förhållande

Att du och din partner sitter med näsan i var sin telefon under semestern behöver inte vara ett dåligt tecken.

Nya trenden är att jobba på kärleken i en app – oavsett om det gäller att blåsa liv i kärleken eller parera en kommande kris. 

För Maria Erlandsson, 46, och hennes make Martin, 52, har rutinen blivit en daglig boost.

– Genom appen behöver vi kanske inte komma till en punkt då vi behöver parterapi, menar Martin.

Läs hela artikeln här.  


Myt eller urfolk – Sveriges okända folkgrupp kämpar för att erkännas

De bestraffades om de talade sitt språk, utsattes för rasbiologiska undersökningar och sågs som ett hot mot ”den svenska rasen”. Sedan utmålades de som samehatare i en kriminalserie i SVT.

Efter hundra år av tystnad reser sig nu kvänerna.

Sveriges minst kända minoritet vill få samma status som samerna i en kamp som handlar om både upprättelse och överlevnad. Men vägen dit är kantad av skam och interna konflikter och en fråga som ställs är: Finns verkligen kvänerna eller är folkgruppen en myt?

Nu har en sannings- och försoningskommission tillsatts av regeringen för att granska övergrepp under Sveriges assimileringspolitik på 1800- och 1900-talen.

– Det är inte politiskt korrekt att lyfta vår historia. Det ger inga politiska poäng, säger Rune Raattamaa, styrelseledamot i föreningen Svenska Kväner Lantalaiset.

Läs hela artikeln här.  


Mördaren utan ånger – Linda Axelsson kvävde sin sambo

Från Jehovas vittnen till kvinnofängelset.

Tvåbarnsmamman Linda Axelsson, 49, dömdes till 18 års fängelse för mord på sin sambo – en känd 77-årig företagare i Markaryd.

Nu berättar hon inifrån anstalten om sin religiösa uppväxt, hur mordet gick till, relationen med ”Arbogakvinnan” Johanna Möller – och om livet bakom murarna:

– Jaha, ska jag inte ha sex på tolv år? Det är ju inte humant att göra så, säger hon bland annat.

Se exklusiva intervjun här.


Stort test – bästa och sämsta rosévinerna på Systembolaget

Äntligen är det dags för de rosa vinerna som påminner om att sommaren snart är här. Allt om Vin:s expert Gunilla Hultgren Karell har provat sig igenom Systembolagets sortiment och har här plockat ut 25 tips på härliga roséviner, både på box och på flaska. Dessutom varnar hon för ett antal produkter, som bara får 1 av 5 i betyg.

Spana in den stora roséguiden och hitta dina nya favoriter för våren och sommaren 2022 här!

Läs hela artikeln här.


Proffstips och recept för sommaren

Allt om Mat är en av alla magasin som nu en del av Expressen Premium! Här har vi samlat våra bästa artiklar, proffstips, reportage och tester från matens värld. Som premium-prenumerant får du tillgång till alla artiklar på alltommat.se.

Till Allt om Mat.


Korsord, spel och pussel – varje dag

Varje dag publicerar Expressen Premium nya korsord som du kan lösa digitalt. Det är både stora klassiska korsord och små knepigheter som du kan träna hjärnan med i mobilen.


Magasin och e-tidning ingår

Du får fri tillgång till våra digitala versioner av magasinen Leva & Bo, Söndag, Extra, Allt om resor och Mitt kök – samt alla sportmagasin som kommer.

Du kan läsa dem direkt i din dator, eller så laddar du ned appen Expressen Tidning till din mobil eller surfplatta. Där behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord för Premium. Där kan du också läsa Expressen, GT och Kvällsposten som e-tidning – varje dag!