Starta Premium – första två veckorna är gratis

Expressens krimredaktion ger dig Sveriges bästa kriminaljournalistik. Förutom de senaste nyheterna får du med Premium:

■ Fördjupningar och reportage om de största fallen – från mäns våld mot kvinnor till gängkriminaliteten i Stockholm och andra städer.

■ Tv-dokumentärer och -intervjuer.

■ Krönikor och analyser av Expressens Fredrik Sjöshult.

■ I ”Krimrummet” tar vår reporter Kim Malmgren med dig bakom kulisserna i de största fallen.


Kvalitetsjournalistik kostar pengar. För att inte missa något, starta Premium i dag.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Med Expressen Premium får du veta mest och komma närmast de största fallen och den mest aktuella brottsligheten. Du får genomarbetade fördjupningar och reportage om allt från organiserad brottslighet till mord och våld i relation och sexualbrott.

Du får också krönikor och fördjupningar från Expressens kriminalkrönikör Fredrik Sjöshult och komma med bakom kulisserna av de största fallen med Kim Malmgrens ”Krimrummet” – bland annat om den stora rättegången mot Vårbynätverket 2021 eller om en skånsk familjeman som pekats ut som Spaniens största knarksmugglare.


LÄSTIPS FRÅN KRIMREDAKTIONEN:

Med Expressen Premium får du en unik inblick i gängkriminaliteten. Ett av de på sistone mest uppmärksammade och farliga gängen är Vårbynätverket. I den här artikeln skildras den utpekade ledaren ”Mujaheeds” flera år långa rivalitet med ”Torpeden” – en gång var de båda pojkar på samma kvarter, i dag ligger deras konflikt till grund för en rad våldsdåd.

Läs hela artikeln här. 


Mordet på Emilia skakade Tollarp och är ett av de mest uppmärksammade kriminalfallen i hela landet de senaste åren. Här är hela berättelsen om Emilia Lundbergs uppväxt med sin blivande mördare Andreas Andersson – och bakgrunden med droger och könsdysfori.

Läs hela artikeln här.


I tre delar berättar Expressens Fredrik Sjöshult om kvinnorna som utsatts för våld av män de älskar – och om en av männen som utsätter kvinnor.

Felicia våldtogs och misshandlades grovt av sin pojkvän innan hon till slut lyckades lura honom och få hjälp av polisen. Och ”Ella” är livrädd – för att hon ska gå tillbaka till sitt våldsamma ex.

Läs serien här:

Del 1: Felicia 

Del 2: ”Ella” 

Del 3: Våldsmannen 


Inne på rättspsyk vårdas några av Sveriges farligaste våldsmän, sexbrottslingar och mördare. I den här serien får du en unik inblick i livet bakom murarna.

Sexualsadisten Dariusz Ledzion berättar om sitt liv på rättspsyk efter att han mördat och våldtagit en kvinna i en skönhetssalong. Patienten Shane Lemon berättar om sitt liv: Hon har blivit våldtagen av en polis och själv begått våldsbrott.

Granskningen visar också våldet inne på rättspsyk – vårdaren ”Lars” säger:

– Jag beundrar dem som fortfarande kan komma till jobbet.

Läs serien här:

Del 1: Sexualsadisten

Del 2: Livet med patienterna

Del 3: Shane Lemon