Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dykarnas fynd i det tyska bombplanet

Dykarna Roine Norström och Simon Kenttä har just dokumenterat bombplanet och tar i land ett väldigt däck från ett av landningshjulen.Foto: Lars Gyllenhaal
Junkers Ju 86 i genomskärning. Det är alltså ett sådant däck på bilden som dykarna hittat.Foto: Lars Gyllenhaal / Bundesarchiv

Två dykare från Norrbotten har nu med säkerhet funnit ett större bombflygplan från Tyskland i en svensk sjö.

Det handlar alltså inte om samma flygplan som Expressen kunde berätta om i förra veckan genom exklusiva filmbilder – utan ett plan som störtade i en snöstorm 1943.

Det nya fyndet utgör en stark påminnelse om en av de dödligaste dagarna i svensk flyghistoria.

Expressen premium

Bara i dag: Premiumgratis hela vintern

Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid och kan avsluta enkelt online när du vill. Med detta erbjudande läser du gratis i tre månader, därefter betalar du 69 kronor i månaden.

Genom att klicka på “Starta Premium här!” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.