Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unga hetsar varandra till svält: ”Som en undre värld”

På 00-talet höll sig det mesta det skadliga innehållet på förhållandevis dolda forum. I dagens internetklimat ser verkligheten annorlunda ut.Foto: Shutterstock

I mörka hörn på internet och i sociala medier uppmanar unga tjejer med ätstörning varandra att fortsätta svälta. De delar tips på hur man döljer sin sjukdom och bilder på kroppar de vill ha.

Nätjättarna försöker banna sidor, sökord och taggar - men diskussionen hittar gång på gång nya vägar.

Nu berättar tre kvinnor som varit nere i den ätstörda världen på nätet om gruppkontrollen, kommentarerna och det gemensamma målet: att gå ner i vikt till varje pris.

– När jag var inlagd var det som att det fanns en ”undre värld” där alla känner alla och vet precis hur andra mår, säger Pernilla Thelaus som i dag är frisk från sin ätstörning.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Svenska mammor: Därför säljer vi sex

”Jag slocknar av utmattningen det innebär att verka kåt, glad, härlig och bekräftande”

Slottsfrun: ”Jag grät när jag flyttade in på Wanås”

Marika Wachtmeister om • Otroheten • Spriten • Släktens framtid på slottet

Gå snabbt bort 8 kilo: Schema för 4 veckor

Bränn bort fett med lätt träningsprogram