Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre IBS-experter: Här är de bästa behandlingarna

Tio till 15 procent av Sveriges vuxna befolkning lider av sjukdomen som ger stora mag- och tarmproblem, som smärta, gaser, uppkördhet, diarréer och förstoppning.Foto: Shutterstock

Smarta kostförändringar, avföringstransplantation, nya mediciner som lugnar tarmen och spännande forskningsresultat som visar på en koppling mellan tarmen och hjärnan. 

Det händer mycket både inom vården och inom forskningen kring sjukdomen IBS, Irritable Bowel Syndrome. 

Mag-tarmspecialisten Peter Benno, IBS-experten Sofia Antonsson och forskaren Åsa Keita, berättar om effektiva behandlingar, mediciner och spännande upptäckter.

Expressen premium

Fira 75 år med Expressen
få Premium gratis i 75 dagar

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad fram till 31 januari, därefter är priset 69 kr/mån. Du har ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta Premium - 75 dagar gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.