Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan, 55, trodde han var utbränd – har alzheimer

Stefans alzheimerdiagnos för fem år sedan har förändrat familjens liv på många sätt. ”Den första frågan jag får när jag berättar att Stefan har alzheimer är alltid: 'Är han arg?' Det är en vanlig fördom om sjukdomen. Men Stefan är fortfarande världens snällaste Stefan”, säger Karin.Foto: Janni Ahlgren

Stefan och Karin åkte hem med kaos inombords efter beskedet att Stefan, då 50 år, led av Alzheimers sjukdom.

– Vi trodde att Stefan led av utbrändhet, att det var därför han hade minnesproblem, säger Karin, 53, som levt ihop med Stefan sedan hon var 18 år.  

Här berättar Karin, Stefan och dottern Janni om hur Stefans sjukdom förändrat trebarnsfamiljens liv. Sjukdomstecknen som de missade, hur vänner försvunnit, och om den okunskap och de fördomar de möter.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Husockupanterna tar över svenskarnas hus i Spanien

Utpressas på stora belopp • Eva: ”Vi fick betala”

”Helt underbar – jag fick lättare orgasm”

TEST: Bästa sexleksakerna att ge din partner – eller dig själv

Kokainmobilen startade striden – sms:en inifrån

Unik inblick: Girigheten bakom mordvågen i Stockholm