Slem- och klumpkänsla i halsen – det är orsaken

Slem- och klumpkänsla i halsen är ett jättevanligt problem, enligt överläkaren Hillevi Pendleton. ”Det kan vara oroande, men oftast hittar vi en orsak som är helt ofarlig”, säger hon.
Foto: Privat/SHUTTERSTOCK

Premium: Har du en slem- och klumpkänsla i halsen som har blivit kronisk – och gör att du hela tiden känner att du måste harkla dig?

– Det här är ett jättevanligt problem. Det kan vara oroande, men oftast hittar vi en orsak som är helt ofarlig, säger Hillevi Pendleton, överläkare vid öron- näs- hals.

Här ger hon en heltäckande bild av vad känslan kan bero på, vad man kan göra själv – och tecknen man ska vara lite vaksam inför.

Expressen Premium

Black week-erbjudande: Läs Premium gratis till 28 februari

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis t.o.m 28 februari 2022. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 79 kr/mån. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller endast fram till midnatt på söndag 28/11.

Gäller endast nya prenumeranter.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM — GRATIS TILL 28 FEB” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.