Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir du av med fettlever snabbt – utan mediciner

– Det finns en stark koppling mellan fettlever och ökad dödlighet. Vår studie visar att även mild fettlever innebär en ökad dödlighet, säger Jonas F Ludvigsson, professor vid avdelningen för medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska institutet.Foto: Gustav Mårtensson / KI
Livsstilsprofessor Mai-Lis Hellenius säger att resultaten av den nya studien är säkra. – Den logiska styrkan i studien är att de faktiskt tittat in i levern med hjälp av vävnadsprover.Foto: ULF SIRBORN / FOTOGRAF ULF SIRBORN

Fettlever är en tyst epidemi. Var fjärde drabbas. 

En ny studie från Karolinska institutet visar att även mild fettlever ökar risken för att dö i förtid. 

– Fettlever är ett modernt hälsohot. Men kan gå snabbt att bli av med, säger Mai-Lis Hellenius, livsstilsprofessor på Karolinska institutet.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 69kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

”Det blev tyst i kabinen – sen sa det bara pang”

Erik, 39, överlevde flygplanskrasch – 90 dog • Slumpen som kan ha räddat hans liv

Sveriges hemligaste gata: Miljonärer bor vägg i vägg

Renoverar för 10-tals miljoner • ”Inte lätta att hitta”

Emma, 26, gick in på Seven eleven – försvann spårlöst

Mystiske mannen • Meddelandet på datorn • Senaste spåret