Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Psykologen: Så kan du bota din hypokondri

Att ofta besöka sjukvården, trots försäkran från läkare att man är frisk, kan vara ett tecken på hälsoångest.Foto: Colourbox

Hälsoångest, eller hypokondri som det hette förut, är ett ångesttillstånd som påverkar stora delar av livet för den drabbade. 

Den starka och återkommande oron för att ha en allvarlig sjukdom som cancer eller ALS kan ge problem på arbetet och i nära relationer.

– Många som har hälsoångest och lever tillsammans med någon eller i en familj klarar inte riktigt att ta sig ur mönstret, säger psykologen Erland Axelsson vid Karolinska institutet. 

Men det finns effektiv behandling. 

Och vill du inte träffa en terapeut varje vecka utvecklas nya sätt att få behandling.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Alice, 19: Läkarna trodde jag skulle komma in i delar

Frontalkrockade med rattfull man • ”Det var bara mos kvar”

10 frukostar som bränner fett – gå ner 1 kilo i veckan

Fredrik Paulún tipsar: ”Måste inte äta jättetidigt” • 10 goda recept

Gleeförbannelsen: Droger, barnporr och mobbning

Här är skandalerna som förföljt stjärnorna från Glee