Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny studie: Metoderna som kan hindra alzheimer

I Sverige lider över 100 000 personer demenssjukdomen alzheimer, ett sjukdomstillstånd där nervcellerna i hjärnan förtvinar. Ännu finns ingen behandling.Foto: Shutterstock/Marina Santarovich

Varje år insjuknar tiotusentals svenskar i kroniska demenssjukdomar. Men en färsk studie, som omfamnas av flera norska experter och forskare, ger svar på hur man ska kunna minska risken att drabbas av de obotliga sjukdomarna, som till exempel alzheimer.

– Det förebyggande är ett livslångt åtagande, säger Sigrid Botne Sando forskare, docent och överläkare vid Neurologikliniken vid St. Olavs sjukhus HF.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Jag tycker det finns tre bra spikförslag på V75-spelet

V75 INSIDE: Örjan Kihlströms unika V75-genomgång

Skandalväninnan som Mary vägrar släppa: ”Så tajta”

Tuffa tiden för kronprinsessans bästis • Slogs i Robinson • Nakenfotografering

”Jag vet inte hur många gånger jag bett pojkarna om ursäkt”

Annika: Mina söner anklagades för mordet på Kevin • Berättar om kampen för upprättelse