Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henrik, 41, lever med GAD, bipolär sjukdom och adhd

”Jag var nedstämd ganska ofta minns jag, men jag tänkte att det var något som hörde till åldern”, säger Henrik om tiden innan han fick en diagnos.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

När Henrik Hägglund, 41, var 24 år fick han diagnoserna depression och generaliserat ångestsyndrom, GAD. Vid 35 tillkom diagnosen bipolär sjukdom typ 2 och så småningom även adhd.

Periodvis tung medicinering gjorde att han hade svårt att uttrycka hur han kände, och han har pendlat mellan att var överdrivet energisk och djupt deprimerad.

I dag arbetar han som kommunikatör för en statlig myndighet och planerar att inom kort börja föreläsa, med huvudsyftet att skapa ett utrymme för män att börja prata om hur de mår på riktigt.

– Jag vill öppna upp för att män ska prata om det som gör ont, utan att behöva känna skam, säger han.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Kokainmobilen startade striden – sms:en inifrån

Unik inblick: Girigheten bakom mordvågen i Stockholm

Lyxområdet kommer att slukas av havet

Mångmiljonvillor måste byggas på pålar – men invånarna tror inte på klimatförändringar

Mirakelbebisen Loui dog – familjens kamp i sorgen

”Han var en en lycklig själ” • Kyrkogårdsvaktmästaren Peter fick begrava sin egen son