Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forskaren: Tidiga tecken som tyder på alzheimer

Professor Ingmar Skoogs demensforskning visar vilka tidiga tecken på alzheimer man kan se redan i början av sjukdomen.Foto: Fotograf Johan Wingborg

Tidig upptäckt är viktigt för möjligheten att bromsa ner sjukdomsförloppet av Alzheimers sjukdom, som har blivit den vanligaste av våra demenssjukdomar.

– Det finns tidiga tecken och olika riskfaktorer att ha koll på, och man kan själv påverka och minska risken för att drabbas av alzheimer, säger överläkaren och professorn Ingmar Skoog är en av världens främsta forskare när det gäller demenssjukdomar.

Här berättar han om varningssignaler, tidiga tecken och vilka riskfaktorer som är viktiga att känna till.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vilgot, 88, är skyldig staten 420 miljoner

Ägde ett imperium – nu växer skulden med 22 000 kronor varje dag

Mirakelbebisen Loui dog – familjens kamp i sorgen

”Han var en en lycklig själ” • Kyrkogårdsvaktmästaren Peter fick begrava sin egen son

Husockupanterna tar över svenskarnas hus i Spanien

Utpressas på stora belopp • Eva: ”Vi fick betala”