Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Experten: Maten som minskar risken att drabbas av cancer

I dag finns det flera stora forskningsstudier om levnadsvanor och cancer. Det gör att det nu finns evidens för att vad vi äter påverkar risken för cancersjukdom. Foto: SHUTTERSTOCK

Forskning visar att en tredjedel av all cancer går att förebygga om vi lever hälsosammare. 

Vad vi äter har speciellt stor betydelse. 

I dag vet forskarna vilken mat vi ska äta för att hålla oss friska.

Och vilken mat vi ska undvika.

– Det handlar inte om att ändra sina matvanor på något extremt sätt, säger Isabel Drake, forskare på Lunds universitet.

Expressen premium

Starta Premium direkt
– första månaden är gratis

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad i en månad, därefter 69 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.