Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Experten: Maten som minskar risken att drabbas av cancer

I dag finns det flera stora forskningsstudier om levnadsvanor och cancer. Det gör att det nu finns evidens för att vad vi äter påverkar risken för cancersjukdom. Foto: SHUTTERSTOCK

Forskning visar att en tredjedel av all cancer går att förebygga om vi lever hälsosammare. 

Vad vi äter har speciellt stor betydelse. 

I dag vet forskarna vilken mat vi ska äta för att hålla oss friska.

Och vilken mat vi ska undvika.

– Det handlar inte om att ändra sina matvanor på något extremt sätt, säger Isabel Drake, forskare på Lunds universitet.

Laddar...
Expressen premium

Erbjudande i dag:
Premium gratis i två månader

Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid och kan avsluta enkelt online när du vill. Kostnadsfritt gäller de två första månaderna, därefter betalar du 59 kronor i månaden.

Genom att klicka på “Starta Premium - 2 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!