”Kjerstins cancer blev som en smekmånad”

Det tidigare Rapport-ankaret Ulf Wallgren berättar om kärleken till sin fru Kjerstin under hennes svåra kamp mot bröstcancern.
Foto: OLLE SPORRONG
Kjerstin Oscarson och Ulf Wallgren blev ett par när bägge jobbade på Radio Gävleborg för 40 år sedan. I somras gick hon bort. ”Det senaste halvåret har varit tufft”.
Foto: Ulf Wallgren

Premium: Hustrun Kjerstin hade varnat Ulf Wallgren om att det skulle gå fort i slutet, men att hon skulle ryckas bort snabbt var han ändå inte beredd på.

– Det senaste halvåret har varit tufft, men också en tid av mycket närhet och fördjupad kärlek. Hur konstigt det än låter så blev det som en andra smekmånad för oss efter beskedet om att Kjerstins bröstcancer spritt sig. Livet fick en annan, djupare innebörd, säger det tidigare Rapport-ankaret.

Samtidigt vill han uppfylla hennes sista önskan – att lyfta bristerna i sjukvården.

– Rent krasst får idrottande medelålders män som har råd att betala för sig tillgång till snabba röntgenundersökningar medan kvinnor med spridd bröstcancer missgynnas. 

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Lasse Eriksson dog på scenen – kollegernas sorg efter chocken

Premium: ”Sekunderna innan var han extremt frisk och pigg”

Splittring och bråk – det nya vinnarkonceptet?

Premium: VIKTOR BARTH-KRON: Tänk om Kristersson utkämpar fel krig

De sökte juridisk hjälp – då började mardrömmen

Premium: Juristbyråernas upplägg anklagas – ”fintar” bort kunderna