Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då kan extrakilon bero på sjukdom

”Dessa patienter har en mer aktiv insulinutsöndring, vilket medför ett kraftigt sockersug”, säger Jan Holte, läkare på Carl von Linnékliniken i Uppsala.
Foto: Privat

Är du noga med vad du äter, tränar och rör mycket på dig till vardags? Men har ändå svårt att gå ner i vikt eller känner dig plufsig och svullen? 

Då kan du lida av en sjukdom eller ett syndrom som påverkar exempelvis ämnesomsättningen eller gör att du samlar på dig vätska. 

Jan Holte, läkare vid Carl von Linnékliniken i Uppsala, har i sin forskning noterat att en grupp patienter ofta drabbas av kraftigt sötsug.

– Det blir en ond cirkel, säger han.

Här listar vi de olika diagnoser som kan orsaka övervikt och fetma.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 1 maj 2021 är det Expressens koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Så ska du planera din utlandsresa

Allt att tänka på i sommar: Paketresor Vaccinpass PCR-test Här är länderna du kan resa till

Sjuksköterskan Jenny, 41: ”Jag kunde träffa upp till tre män på en kväll”

Sexologen om 40plus-kvinnornas nya sexpondus: ”Ingen skam”

”Jag kan ju inte lämna honom, det är ju mitt barn”

Jenny har förlorat två barn: ”Ville aldrig släppa taget”