Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Antiinflammatorisk mat – vad är sant och falskt?

Stig Bengmark vill att vi äter grönsakerna färska eller färskfrysta. Foto: Shutterstock

Enligt den nya hälsotrenden ska vi äta antiinflammatorisk mat. 

Då påstås vi få optimal tarmflora som stärker vårt immunförsvar och förebygger många livsstilsjukdomar. 

Men finns det verkligen vetenskapliga belägg för att vi blir friskare av antiinflammatorisk kost?

Ja, säger professorn och forskaren Stig Bengmark.

Nej, säger forskaren Helen Lindqvist, som är nutritionsexpert och universitetslektor i livsmedelsvetenskap, de flesta av råden saknar vetenskapliga belägg.

Laddar...
Expressen premium

Erbjudande i dag:
Premium gratis i två månader

Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid och kan avsluta enkelt online när du vill. Kostnadsfritt gäller de två första månaderna, därefter betalar du 59 kronor i månaden.

Genom att klicka på “Starta Premium - 2 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!