Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Antiinflammatorisk mat – vad är sant och falskt?

Stig Bengmark vill att vi äter grönsakerna färska eller färskfrysta. Foto: Shutterstock

Enligt den nya hälsotrenden ska vi äta antiinflammatorisk mat. 

Då påstås vi få optimal tarmflora som stärker vårt immunförsvar och förebygger många livsstilsjukdomar. 

Men finns det verkligen vetenskapliga belägg för att vi blir friskare av antiinflammatorisk kost?

Ja, säger professorn och forskaren Stig Bengmark.

Nej, säger forskaren Helen Lindqvist, som är nutritionsexpert och universitetslektor i livsmedelsvetenskap, de flesta av råden saknar vetenskapliga belägg.

Expressen premium

Starta Premium direkt
– första månaden är gratis

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad i en månad, därefter 69 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.