Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17 enkla råd – så lindrar du problem med sköldkörteln

Ungefär en halv miljon svenskar äter läkemedel mot sköldkörtelrubbningar och mörkertalet är stort då symptom kan förväxlas med att du exempelvis är deprimerad eller har klimakteriebesvär.

Medicin i all ära, men du kan även göra många små förändringar på egen hand för att minska besvären med sköldkörteln. 

Med enkla knep kring kosten, fysiska aktiviteten, sömnen och stresshanteringen kan fyra av fem minska symptomen – och du blir mer mottaglig för läkemedlen eller slipper dem rentav helt, visar studier.

– Det här är effektivt för många som inte mår bra trots att blodprover visar på normala värden och för personer som upplever att Levaxin inte biter på dem, säger Kerstin Brismar, senior professor och specialist i endokrinologi och invärtesmedicin.

Här är hennes 17 handfasta råd om hur du minskar risken för insulinresistens och inflammationer, mår bättre och orkar mer.

Expressen Premium

Förläng sommaren med Premium

Läs alla artiklar gratis fram till 30 september, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Björn Rosenströms känga till ”pk-Sverige”

Fick nobben på grund av texterna • Ger sin bild av ”Gift vid första ögonkastet”-bråket

Mordgåtan skakade hela bygden – ingen har dömts

Anette, 16, försvann första dagen på sommarlovet • Många år efter mordet bekände en kvinna en stor hemlighet

Lista: Så stort blir det nya pensionstillägget

1,2 miljoner svenskar får mer i pension • Vanligaste frågorna