Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Experten: Så höjer du ditt låga blodtryck

Gunilla Hasselgren svarar på frågor varje vecka.
Foto: TOMMY PEDERSEN
Foto: Katarzynabialasiewicz / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTO

Premium: Hej. Jag är en 66 årig kvinna som nyligen fick reda på att jag har lågt blodtryck. Jag fick göra tester hos sjukvården efter att jag under en tid känt mig svag, lite yr och ibland blev sådär kallsvettig. Särskilt kom besvären om jag reste mig hastigt efter att ha suttit ner. Hos läkaren fick jag dock ingen medicin mot mitt blodtryck, tydligen är det inte alls lika farligt som högt blodtryck. Nu undrar jag om det finns något jag kan göra för att höja blodtrycket och slippa besvären? Tack på förhand, Agneta.

Expressen Premium

Välkommen till Premium! 50% rabatt första månaden

Testa Expressen Premium och få tillgång till alla artiklar för bara 39 kr den första månaden. Därefter betalar du ord. pris 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Isabelle, 29, lämnade allt för att segla jorden runt

Premium: Bott på segelbåt i över två år • ”Har öar för oss själva”

Svensk hockeys tragedier – nu slår överlevarna larm

Premium: Fick halsen avskuren på isen – 26 år gammal • ”Det kommer hända igen”

Elisabeth blev miljonär – men olycklig: ”Antiklimax”

Premium: Ekonomiskt fri – ”var det inte svårare än så här”