Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nyhet: Nu får du fler korsord och sudoku med Premium

Äntligen! Nu är korsorden tillbaka med Expressen Premium!

Varje dag får du som prenumererar fyra stora digitala korsord med olika svårighetsgrad att lösa.

Dessutom lanserar vi en helt ny korsordstjänst med små korsord och pussel som är perfekta att lösa i mobilen.

Klicka här för att komma direkt till korsordssidan. 


Premiums höstlanseringar fortsätter. I dag kan vi presentera vår helt nya korsordstjänst.

Varje dag får du fyra nya korsord som du kan lösa digitalt. Det är korsorden som publiceras i dagstidningen på papper, samt i våra magasin Korsord och Söndag, som nu också finns för lösning i dator, surfplatta eller mobil.

Korsorden är som tidigare tillgängliga för dig som har en Premium-prenumeration.

För att göra korsordssidan ännu roligare har vi lagt till en helt ny tjänst. Varje dag kommer det finnas två små digitala korsord eller pussel som är perfekta att lösa i mobilen. Vi kommer att varva mellan små minikorsord, sudoku och ett annat sifferpussel som vi kallar brobyggaren. Här nedan får du läsa om hur de ska lösas.

Så löser du våra nya korsord

Lätt bildkryss 7x7

I detta lilla lätta bildkryss får du ledtrådar både i text och i bild. Lista ut orden och kolla att det stämmer med de korsande orden.

Medium korsord 17x11.

I detta mellansvåra korsord listar du ut orden med hjälp av ledtrådarna. Fyll i orden lodrätt eller vågrätt och kolla att det stämmer med de korsande orden.

Lätt sökord 11x11.

Sökord handlar om att hitta orden I ordlistan bland bokstäverna I rutan. Orden kan gå vågrätt och lodrätt, diagonalt, baklänges och nedifrån och upp. De kan även korsa varandra. Några bokstäver kommer att bli över och de bildar också ett ord, som inte står med i listan.

Lätt brobyggare 6x6

Brobyggare handlar om att bygga broar mellan alla sifferbollar. Skapa en bro genom att klicka mellan sifferbollarna. Broarna kan gå lodrätt och vågrätt men inte diagonalt, och kan inte korsa varandra. Siffran anger hur många broar som ska byggas till den bollen. Det kan aldrig vara mer än två broar mellan två bollar.

Medium sudoku 9x9.

I Sudoku ska du fylla i de saknade siffrorna. Varje kvadrat bestående av 3 x 3 rutor och varje horisontell och vertikal rad med 9 rutor ska innehålla siffrorna 1 till 9 en gång. Använd uteslutningsmetoden och ta hjälp av de siffror som redan är ifyllda.