Premium:

Kvinnorna efter skilsmässan: ”Han försöker svälta ut mig”

Du tror att du är skyddad för att du är gift. Men forskare och advokater varnar för luckor i lagen, som gör det möjligt för den ekonomiskt starkare att utöva ekonomiskt våld och skaffa sig makt och kontroll såväl under som efter relationen.

– Äktenskapsbalken går ut på att man i princip ska dela på allt, men så funkar det inte i praktiken, säger Mia Edwall Insulander på Sveriges Advokatsamfund.

”Sanna”, ”Marja” och ”Lena” berättar om hur de och barnen levt på existensminimum i flera år medan exmännen förhalat bodelningarna och fått miljonerna.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.