Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min son vill ha hälften av vinsten – är han girig?”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin. Här får hon en fråga från en kvinna som känner sig lurad av sin son.

Att ha sin egen son som finansrådgivare kanske inte alltid är så lyckat. Det har en 63-årig kvinna, som skrivit till ekonomijournalisten Birgitta Piper, fått erfara.

Av 800 000 kronor som kvinnan sparat ihop, förlorade sonen snabbt 200 000 på dåliga aktieaffärer. Nu vill han ha 50 % av framtida vinster för att hjälpa henne att vinna tillbaka de förlorade pengarna. Annars får hon sköta affärerna själv.

Birgitta Piper reagerar lindrigt sagt starkt på kvinnans brev. Och tipsar här om vettigare sätt för henne att placera tillgångarna i framtiden.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

NYHET! Vi livesänder alla matcher i franska Ligue 1. Se Messi och de andra storstjärnorna.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Anna har asperger och adhd – fick sin diagnos som vuxen

Läkaren: ”Nästan alla äldre är odiagnostiserade”

Militäralliansen som får Kina att se rött

UTRIKESRUMMET: Mats Larsson analyserar veckans heta nyheter

Glödheta namnen – när Andersson möblerar om

S-topp: ”Hon borde byta ut hälften av statsråden” • Kan Swedbanks vd bli finansminister?