Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min son vill ha hälften av vinsten – är han girig?”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin. Här får hon en fråga från en kvinna som känner sig lurad av sin son.

Att ha sin egen son som finansrådgivare kanske inte alltid är så lyckat. Det har en 63-årig kvinna, som skrivit till ekonomijournalisten Birgitta Piper, fått erfara.

Av 800 000 kronor som kvinnan sparat ihop, förlorade sonen snabbt 200 000 på dåliga aktieaffärer. Nu vill han ha 50 % av framtida vinster för att hjälpa henne att vinna tillbaka de förlorade pengarna. Annars får hon sköta affärerna själv.

Birgitta Piper reagerar lindrigt sagt starkt på kvinnans brev. Och tipsar här om vettigare sätt för henne att placera tillgångarna i framtiden.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Anders Öfvergårds väg till uppbrottet med TV4

Kollegernas och ”Robinson”-deltagarnas egna ord innan petningen

Tejpa igen munnen – sov bättre på natten

Knepet för mindre stress och djupare sömn • Experten: ”Tvingar kroppen”

De blev ekonomiskt fria med fyraprocentsregeln

”Blev som vi drömt om” • Så gjorde Oskar och Maribel