Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annica blev utbränd: ”Hästarna hjälpte mig att bli frisk”

”Det hände att jag inte hittade hem från jobbet”, säger Annica om tiden innan hon blev sjukskriven. Att få vara med hästarna hjälpte henne att komma tillbaka efter utmattningen.
Foto: Johanna Idah

Ett jobb hon älskade inom socialtjänsten, en ständigt närvarande oro för klienterna och svårigheter att stänga av tankarna på jobbet. Det var några av komponenterna som fick Annica Björkman Linnerud att bli utmattad. 

Kroppen signalerade under lång tid utan att hon förstod allvaret. Det slutade med en ilfärd till sjukhuset och en sjukskrivning. Men Annica la sig inte på soffan - hon köpte en häst i stället. 

– Det finns något slags föreställning om att den som är utmattad ska ligga på soffan och titta på tv eller läsa en bok. En del behöver kanske det. Jag, liksom många andra, behöver röra mig för att må bra. Främst är det ju hjärnan som behöver vila vid utmattning, säger hon. 

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

NYHET! Vi livesänder alla matcher i franska Ligue 1. Se Messi och de andra storstjärnorna.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Gabby, 22, mystiskt försvunnen – pojkvännen kan ha svaret

Frågorna på Instagram • Familjens vädjan

Konditorns superknep: Så lyckas du med äppelpajen

Gör oemotståndliga bakverk med proffsets smarta & enkla tips

Glödheta namnen – när Andersson möblerar om

S-topp: ”Hon borde byta ut hälften av statsråden” • Kan Swedbanks vd bli finansminister?