Birro: "Det är både roligt och lite läskigt"

I Expressens nya podcast-satsning "Hemma hos Birro" delar makarna Jonna Vanhatalo och Marcus Birro med sig av sitt hem – och sig själva. Med start i dag kommer de fortsättningsvis att förgylla lyssnarnas torsdagar.
Foto: Alexander Donka

Expressen satsar på podcasts och utökar sitt sortiment med två nya program.

Nu kan du följa med hem och besöka en av Expressens största profiler – det är nämligen premiär för "Hemma hos Birro".

– Det blir extremt ocensurerat och väldigt ärligt, säger Marcus Birro.

Du kommer även kunna lära känna fler av Expressens profiler – i nya intervju-podden "Expressen Inifrån".


Ladda ner "Hemma hos Birro"

Ladda ner "Expressen Inifrån" – Ingvar Hedlund

Ladda ner "Expressen Inifrån" – Britta Svensson

Expressen.se satsar hårt på podcasts och sänder sedan tidigare populära program som "Expressen Dokument", "En varg söker sin pod", "Ligga med Brodej", "Kick and Rush" och "Agendasättarna".

Nu är det dags för fler satsningar.
Med start i dag kan läsarna en gång i veckan, från och med nästa vecka varje torsdag, följa med hem till Marcus Birro och hans familj.

"Jonna är befriande ärlig"

"Hemma hos Birro" blir en podcast direkt från köksbordet om relationer och samtalsämnen som ligger i tiden.

Förutom  Marcus Birro själv kommer hans fru Jonna att ha en huvudroll i programmet.


Ingvar Hedlund.
Foto: Foto: Ylwa Yngvesson

– Det är både roligt och lite läskigt. Jonna är befriande ärlig och ofta har vi helt olika ingångar till saker i livet. Jag tror det kan vara kul för lyssnarna också att få möta Jonna som är en underbar människa helt på egen hand, och inte bara min hustru.

– I det första avsnittet snackar vi till exempel om hur bra det är att gå i terapi. Det blir också ett fönster in i ett sammanhang som annars ofta förblir stängt, säger Marcus.


Podcast har växt som format på ett dramatiskt sätt senaste året, vilka bör ladda ner Hemma hos Birro och varför?

– Det är ett nytt och djärvt grepp, att faktiskt komma innanför hemmets väggar, att slå sig ner vid köksbordet med någon man kanske bara läst en krönika eller en bok av, och kanske få en eller annan fördom krossad, eller möjligen bekräftad. Det är extremt ocensurerat och väldigt ärligt och just ärligheten, den våghalsiga öppenheten tror jag kan vara både till nöje och styrka för andra. Vi lär oss om varandra genom att vara öppna i radio, och förhoppningen är att de som lyssnar ska känna allt det där.

Premiäravsnittet kan ni lyssna på från klockan 16:00 i dag på Expressen.se.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få bjuda hem lyssnarna till familjen Birro. Jag törs lova att det blir fartfyllt och öppenhjärtligt från början.

Djupa intervjuer i "Expressen Inifrån"

Från och med i dag kan du även lära känna fler av Expressens profiler. I nya podcasten "Expressen Inifrån" intervjuar Johan Bengtsson sina medarbetare på redaktionen.

Först ut är prisbelönte och nyligen pensionerade Ingvar Hedlund som delar med sig av roliga anekdoter och sin syn på framtidens journalistik.

– Det är en helt annan miljö nu än när jag började, säger Ingvar Hedlund i intervjun.

I avsnitt nummer två får du möta ytterligare en av Expressens främsta profiler – nyhetskrönikören Britta Svensson. Hon berättar om sin tid i New York, om hur hon uppfann nyhetskrönikan och om hur det var att träffa filmstjärnan Harrison Ford.

Gäst i nästa veckas "Expressen Inifrån" är ingen mindre än Cecilia Hagen.